Pojedyncze

na stronę
Pokazuje 133 - 137 z 137 elementów
  • 34

    Sinice są to bakterie, których naturalnym środowiskiem jest woda zarówno słodka, jak i słona. Sinice zakwitają w sprzyjających warunkach. Lubią ciepłe powietrze, ale wystarcza im już temperatura dwudziestu paru stopni i brak wiatru, uniemożliwiający mieszanie się mas nagrzewającej się wody. Lubią też wodę o podwyższonym stężeniu fosforanów i azotanów,...

    Cena: 34,00 zł
  • 10.2

    Zapach należy do bardzo ważnych wskaźników jakości wody używanej do spożycia,  potrzeb gospodarczych i przemysłu spożywczego. Zapach wody może być wywołany obecnością w niej lotnych związków organicznych, gazów, produktów rozkładu substancji organicznych, ścieków bytowo-gospodarczych i przemysłowych.

    Cena: 10,20 zł
  • 32.29

    Jest to zdolność wody do zobojętniania kwasów. Wywołana jest ona obecnością w wodzie wodorowęglanów i węglanów, głównie metali alkalicznych wapnia i magnezu oraz wodorotlenków, w przypadku wód o pH powyżej 8,3.

    Cena: 32,29 zł
  • 32.29

    Jest to suma substancji łatwo opadających w wodzie. 

    Cena: 32,29 zł
  • 33.99

    Żelazo w przekroczonych stężeniach ma bardzo duże znaczenie techniczne i organoleptyczne. Duża ilość żelaza w wodzie do picia nadaje specyficzny zapach, posmak.

    Cena: 33,99 zł
Pokazuje 133 - 137 z 137 elementów