Mikrobiologiczne badanie lodu. Zakres analiz oparty o Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 7 grudnia 2017 roku.
Badanie mikrobiologiczne lodu stosowanego w gastronomii. Regularne sprawdzanie jakości lodu to gwarancja bezpieczeństwa dla Klientów lokalu gastronomicznego. Jednocześnie badania mogą być wykonywane również na zlecenie sanepidu."
Dzięki tej ofercie można zamówić kompleksowe badanie mikrobiologiczne ustalające obecność najczęściej pojawiających się w wodzie bakterii. Nie wszystkie z nich są bardzo groźne dla zdrowia, ale ich występowanie jednoznacznie świadczy o zanieczyszczeniu. Zgodnie z rozporządzeniem, w lodzie nie mogą znajdować się następujące mikroorganizmy:
Próbki do powyższego badania można pobrać we własnym zakresie. Wystarczy wskazać datę dostarczenia oraz późniejszego odbioru przez kuriera specjalnych pojemników. Przygotowanie wody do analizy to wyjątkowo szczegółowa procedura, która została opisana na naszej stronie internetowej.
W ramach oferty proponujemy również pomoc naszego doświadczonego pracownika. Jeśli analiza mikrobiologiczna lodu w gastronomii jest zlecana przez sanepid, próbki muszą być pobrane przez kompetentną osobę. Przeciętny termin odbycia takiej wizyty wynosi do 9 dni.
Nasze nowoczesne laboratorium korzysta z najlepszej na rynku aparatury, gwarantując rzetelne przeprowadzanie wszystkich testów. Wyniki zawsze dostarczamy niezwłocznie po ich otrzymaniu. Zapraszamy już teraz do skorzystania z naszej oferty. Regularne badanie czystości lodu pod kątem obecności mikroorganizmów to podstawa zapewnienia bezpieczeństwa Klientom lokalu gastronomicznego.
W przypadku analizy mikrobiologicznej badanie powinno rozpocząć się od 8h do 12h od chwili poboru. Wynik analizy z opcją poboru samodzielnego może być obarczony błędem, ponieważ paczka kurierska dostarczana jest wciągu 24h.
Realizacja zlecenia
Pomocne informacje
Ul. Chochołowska 28/213 IIp.
43-346 Bielsko-Biała