- mętność,
- barwa,
- zapach,
- smak,
- przewodność elektrolityczna właściwa (PEW),
- ph,
- glin,
- żelazo,
- Liczba bakterii grupy coli,
- Liczba Escherichia coli,
- Liczba mikroorganizmów w 22±2⁰C po 72h,
- Enterokoki kałowe.
UWAGA! Jeżeli w trakcie analiz w badanej próbce wody zostaną wykryte mikrobiologiczne przekroczenia wartości dopuszczalnych, badanie smaku nie zostanie przeprowadzone. Kwota badania nie ulega zmianie.
Jeżeli analizy wody przeprowadzane są na potrzeby Powiatowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej lub Wojewódzkiej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej zalecamy pobór przez przeszkolonego próbobiorcę laboratorium. Tylko taki pobór będzie akredytowany. W przypadku samodzielnego poboru, akredytowane będą wyłącznie analizy.
W przypadku analizy mikrobiologicznej badanie powinno rozpocząć się od 8h do 12h od chwili poboru. Wynik analizy z opcją poboru samodzielnego może być obarczony błędem, ponieważ paczka kurierska dostarczana jest wciągu 24h.
Realizacja zlecenia
Pomocne informacje
Ul. Chochołowska 28/213 IIp.
43-346 Bielsko-Biała