Badanie wstępne naturalnych wód mineralnych, źródlanych i stołowych. Zakres analiz jest zgodny z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 31 marca 2011 roku w sprawie naturalnych wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych.
Zakres badań obejmuje następujące parametry:
- Zapach,
- Smak,
- Przewodność elektryczna właściwa (PEW),
- Temperatura,
- Azotyny,
- Azotany,
- Jon amonowy,
- ChZT,
- Sód,
- Wapń,
- Magnez,
- Żelazo ogólne,
- Mangan,
- Chlorki,
- Wodorowęglany,
- Siarczany,
- Liczba bakterii grupy coli,
- Escherichia coli,
- Ogólna liczba mikroorganizmów w 22±2°C po 72h,
- Ogólna liczba mikroorganizmów w 36±2°C po 48h.
Badanie zostanie wykonane na matrycy: woda surowa. Jeżeli jest potrzebna zmiana matrycy należy zaznaczyć to przy zamówieniu lub skontaktować się z Nami.
UWAGA! Jeżeli w trakcie analiz w badanej próbce wody zostaną wykryte mikrobiologiczne przekroczenia wartości dopuszczalnych, badanie smaku nie zostanie przeprowadzone. Kwota badania nie ulega zmianie.
W przypadku analizy mikrobiologicznej badanie powinno rozpocząć się od 8h do 12h od chwili poboru. Wynik analizy z opcją poboru samodzielnego może być obarczony błędem, ponieważ paczka kurierska dostarczana jest wciągu 24h.
Realizacja zlecenia
Pomocne informacje
Ul. Chochołowska 28/213 IIp.
43-346 Bielsko-Biała