- mętność,
- barwa,
- zapach,
- smak,
- odczyn pH,
- przewodność elektrolityczna właściwa(PEW),
- jon amonowy,
- azotany,
- azotyny,
- chlor wolny,
- twardość ogólna,
- chlorki,
- siarczany,
- fluorki,
- żelazo,
- mangan,
- glin,
- miedź,
- ołów,
- kadm,
- nikiel,
- selen,
- bor,
- sód,
- chrom,
- utlenialność z KMnO4,
- antymon,
- arsen,
- benzen,
- benzo(a)piren,
- suma Wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA),
- cyjanki,
- 1,2 – Dichloroetan,
- suma Trichlorometanów (THM),
- ogólny węgiel organiczny (OWO),
- akryloamid,
- benzen,
- bromiany,
- chlorek winylu,
- epichlorohydryna,
- suma pestycydów,
- rtęć,
- suma trichloroetenu i tetrachlowoetenu,
-stężenie chloraminy,
- suma chloranów i chlorynów,
- ozon,
- magnez,
- srebro,
- Ogólna liczba mikroorganizmów 22±2oC po 72h,
- Liczba bakterii grupy coli,
- Liczba Escherichia coli,
- Enterokoki kałowe,
- Clostridium perfingers (łącznie ze sporami).
UWAGA! Jeżeli w trakcie analiz w badanej próbce wody zostaną wykryte mikrobiologiczne przekroczenia wartości dopuszczalnych, badanie smaku nie zostanie przeprowadzone. Kwota badania nie ulega zmianie.
W przypadku analizy mikrobiologicznej badanie powinno rozpocząć się od 8h do 12h od chwili poboru. Wynik analizy z opcją poboru samodzielnego może być obarczony błędem, ponieważ paczka kurierska dostarczana jest wciągu 24h.
Realizacja zlecenia
Pomocne informacje
Ul. Chochołowska 28/213 IIp.
43-346 Bielsko-Biała