Sinice są to bakterie, których naturalnym środowiskiem jest woda zarówno słodka, jak i słona. Sinice zakwitają w sprzyjających warunkach. Lubią ciepłe powietrze, ale wystarcza im już temperatura dwudziestu paru stopni i brak wiatru, uniemożliwiający mieszanie się mas nagrzewającej się wody. Lubią też wodę o podwyższonym stężeniu fosforanów i azotanów,...
Sinice są to bakterie, których naturalnym środowiskiem jest woda zarówno słodka, jak i słona. Sinice zakwitają w sprzyjających warunkach. Lubią ciepłe powietrze, ale wystarcza im już temperatura dwudziestu paru stopni i brak wiatru, uniemożliwiający mieszanie się mas nagrzewającej się wody. Lubią też wodę o podwyższonym stężeniu fosforanów i azotanów,...
Zapach należy do bardzo ważnych wskaźników jakości wody używanej do spożycia, potrzeb gospodarczych i przemysłu spożywczego. Zapach wody może być wywołany obecnością w niej lotnych związków organicznych, gazów, produktów rozkładu substancji organicznych, ścieków bytowo-gospodarczych i przemysłowych.
Jest to zdolność wody do zobojętniania kwasów. Wywołana jest ona obecnością w wodzie wodorowęglanów i węglanów, głównie metali alkalicznych wapnia i magnezu oraz wodorotlenków, w przypadku wód o pH powyżej 8,3.
Żelazo w przekroczonych stężeniach ma bardzo duże znaczenie techniczne i organoleptyczne. Duża ilość żelaza w wodzie do picia nadaje specyficzny zapach, posmak.
Realizacja zlecenia
Pomocne informacje
Ul. Chochołowska 28/213 IIp.
43-346 Bielsko-Biała